Woonfaciliteiten

Kamers

Internaat +6j

Elke leerling heeft een eigen kamer. Elke kamer beschikt over een bed, groot bureau, wastafel, kasten en prikborden. Er zijn 76 kamers ter beschikking. De leerlingen delen een slaapgang met hun groepsgenoten. Jongens en meisjes slapen op gescheiden gangdelen. Op elk gangdeel is er een badkamer met apart afsluitbare douches en toiletten. Vanaf 20u gaat iedereen naar zijn eigen kamer. De jongsten doen hun licht ten laatste uit om 20.30u, de oudsten om 23u.

Residentie +18j

Elke student beschikt over een eigen kamer met een bed, wastafel, bureau met telefoon en internetaansluiting, kasten en boekenrekken. Het studentenhuis telt 165 kamers. Op elke verdieping bevindt zich een eetplaats met keukentoestellen en een badkamer met douches en toiletten.


Leefruimte

Internaat +6j

Op het gelijkvloers is er een grote living. Je kan er tv of een film kijken, een gezelschapsspel kiezen, een wedstrijd pingpong of tafelvoetbal spelen of gewoon babbelen met de anderen. In onze kasten vind je ook allerlei knutselmateriaal en jeugdboeken. Er zijn computers met internet aansluiting voorzien. Hier mag je tijdens je vrije tijd gebruik van maken.

Op de derde verdieping van het internaat vind je de TV – kamer voor de leerlingen van groep 3. Je kan er terecht om een film of je favoriete programma te kijken. Er zijn ook PC’s met internetaansluiting voorzien. Je kan hier tijdens de studie en vrije tijd gebruik van maken.

Residentie +18j

Op de benedenverdieping is een grote ontspanningsruimte. Je kan er tv of een film kijken, gezelschapsspelletjes spelen of je kotgenoten beter leren kennen in een gezellige sfeer.


Eetzaal

Internaat +6j

’s Morgens verwachten we je vanaf 7u aan het ontbijt in onze keuken. Je hebt de keuze uit een assortiment brood en beleg alsook ontbijtgranen. Je maakt dan ook je lunchpakket voor ’s middags op school. Na school kan je in de keuken terecht voor een vieruurtje.

Na de eerste studie genieten we van een warme maaltijd in het restaurant van de school. We voorzien soep en een dagschotel. Er is een vegetarisch/halal alternatief voor wie dat wil.

Residentie +18j

Op elke verdieping is er een eetplaats voorzien van allerlei keukentoestellen. Je kan er een maaltijd opwarmen of zelf bereiden. ’s Middags kan je ook terecht in het restaurant van de school. Daar kan je een maaltijd genieten aan zeer democratische prijzen.


Studietoelagen internaat en studentenhuis

Voor verblijf in het internaat of studentenhuis kan je in aanmerking komen voor studietoelagen als je aan de door de overheid gestelde voorwaarden voldoet. Informatie kan je bekomen bij: Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen, 03/240 50 11 www.studietoelagen.be het CLB centrum voor leerlingbegeleiding Het internaat of het studentenhuis