Woonfaciliteiten

Kamers

Internaat +6j

Elke intern heeft een eigen kamer. Elke kamer beschikt over een bed, groot bureau, wastafel, kasten en prikborden. Er zijn 76 kamers ter beschikking. Internen delen een slaapgang met hun groepsgenoten, jongens en meisjes slapen op gescheiden gangdelen. Op elk gangdeel is er een badkamer met apart afsluitbare douches en toiletten. Vanaf 20.00h gaat iedereen naar zijn eigen kamer. De jongsten doen hun licht ten laatste uit om 20.30h, de oudsten om 23.00h.

Residentie +18j

Elke student beschikt over een eigen kamer met een bed, wastafel, bureau met telefoon en internetaansluiting, kasten en boekenrekken. Het studentenhuis telt 165 kamers. Op elke verdieping bevindt zich een eetplaats met keukentoestellen en een badkamer met douches en toiletten.


Leefruimte

Internaat +6j

Op het gelijkvloers is er een grote living. Je kan er tv of een film kijken, een gezelschapsspel kiezen, een wedstrijd pingpong of tafelvoetbal spelen of gewoon babbelen met de anderen. In onze kasten vind je ook allerlei knutselmateriaal en jeugdboeken. Er zijn computers met internet aansluiting voorzien. Hier mag je tijdens je vrije tijd gebruik van maken.

Op de derde verdieping van het internaat vind je de TV – kamer voor de internen van groep 3. Je kan er terecht om een film of je favoriete programma te kijken. Er zijn ook PC’s met internetaansluiting voorzien. Je kan hier tijdens de studie en vrije tijd gebruik van maken.

Residentie +18j

Op de benedenverdieping is een grote ontspanningsruimte. Je kan er tv of een film kijken, gezelschapsspelletjes spelen of je kotgenoten beter leren kennen in een gezellige sfeer.


Eetzaal

Internaat +6j

’s Morgens verwachten we je vanaf 07.00h aan het ontbijt in onze keuken. Je hebt de keuze uit een assortiment brood en beleg alsook ontbijtgranen. Je maakt dan ook je lunchpakket voor ’s middags op school. Na school kan je in de keuken terecht voor een vieruurtje.

Na de eerste studie genieten we van een warme maaltijd in het restaurant van de school. We voorzien soep en een dagschotel. Er is een vegetarisch/halal alternatief voor wie dat wil.

Residentie +18j

Op elke verdieping is er een eetplaats voorzien van allerlei keukentoestellen. Je kan er een maaltijd opwarmen of zelf bereiden. ’s Middags kan je ook terecht in het restaurant van de school. Daar kan je een maaltijd genieten aan zeer democratische prijzen.


Kostprijs

Internaat +6j

De kostprijs voor het schooljaar bedraagt 2200 euro. Deze som wordt verdeeld over het jaar: 440 euro voorschot bij inschrijving en 220 euro per maand van oktober tot mei. Er wordt tevens een waarborg van 230 aangerekend.

De kostprijs dekt het verblijf, maaltijden en alle activiteiten.

Studentenhuis +18j

Bachelors

De kostprijs voor een academiejaar bedraagt 1600 euro. Deze som wordt verdeeld over het jaar: 310 euro voorschot, 150 euro per maand van oktober tot mei. Er wordt een waarborg van 160 euro aangerekend. In deze prijs zijn geen maaltijden begrepen.

HBO5 & zevendejaars en Se-n-Se

De kostprijs voor een academiejaar bedraagt 1500 euro. Deze som wordt als volgt verdeeld: 300 euro voorschot, 140 euro per maand van oktober tot mei. Er wordt een waarborg aangerekend van 150 euro. In deze prijs zijn geen maaltijden begrepen.


Studietoelagen internaat en studentenhuis

Voor verblijf in het internaat of studentenhuis kan je in aanmerking komen voor studietoelagen als je aan de door de overheid gestelde voorwaarden voldoet. Informatie kan je bekomen bij: Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen, 03/240 50 11 www.studietoelagen.be het CLB centrum voor leerlingbegeleiding Het internaat of het studentenhuis